Klantcase Kenter & Bizure

Kenter en Bizure zorgen samen voor een secure infrastructuur en proactieve samenwerking op basis van XLA.

6
 min read

Het veilig maken en houden van je IT infrastructuur. Het is tegenwoordig de grootste en belangrijkste taak van de organisatie. Je wil niet pas reageren als het al te laat is. Je wil proactief kunnen inspelen op mogelijke incidenten en je Azure secure score zo hoog mogelijk houden. Risico’s op datalekken en systemen of API’s die niet up-to-date zijn wil je beperken. Kenter weet als leverancier van energievoorzieningen als geen ander dat hun ISO-certificering (m.b.t. informatiebeveiliging) en hun secure score de graadmeters zijn voor een veilige en flexibele werkomgeving.

Klant resultaten

Focus op de toekomst met XLA overeenkomst

Een samenwerking die niet alleen focust op KPI’s maar juist ook op customer experience, feedback, relationships, dynamic control en het ticketing systeem. Dat noemen we geen klassieke IT, maar Modern Service Management.

Kostenbesparing op Azure consumptie

Door slimme monitoring op het gebied van o.a. cost management hebben we meerdere malen kosten bespaard. Denk aan het uitzetten van Azure componenten of juist het aanschaffen over een langere periode.

Modern Service Mangement - Proactief support op indicenten

Met de Bizure portal is er realtime inzicht op de pijlers security, quality, cost management en resiliency. Met behulp van de dashboarding is direct duidelijk welke acties prio verdienen.

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ticketing portal

De beheer/IT-afdeling van Kenter kan gemakkelijk gebruik maken van het ticketing systeem van Bizure. Daarbij komt ook dat er meegekeken wordt naar bijvoorbeeld de rechtenstructuur binnen de applicaties en aanmeldingen vanuit andere landen of devices. Alerting staat automatisch ingesteld.

Rapportages met advies en keuze scenario’s

De samenwerking is altijd in beweging. Vanuit de rapportages en dagelijkse analyse weet Kenter precies hoe het ervoor staat. Eventuele schommelingen in bijvoorbeeld het gebruik van virtual machines worden direct gedetecteerd met bijbehorend drie verschillende scenario’s. Er is dus altijd een goede keuze te maken.

Verhoging van Azure Secure Score

De Secure Score van van Kenter is van 55% naar +80% verhoogd. Met behulp van de recommendations blijven we er samen voor zorgen dat dit percentage gelijk blijft of stijgt. Dit om de ISO-certificering te kunnen blijven garanderen.

Verhoogde performance van IT infrastructuur

De performance van zowel de applicaties, hosting en het partnernetwerk moeten op orde blijven. Mensen bij elkaar brengen is wat er gebeurd met behulp van techniek. In geval van performance problemen kijken we naar de hele keten en werken we met alle relevante partijen samen om ervoor te zorgen dat de performance verbeterd. We communiceren hierin open en transparant en zorgen ervoor dat we, ondanks dat iedereen vanuit zijn eigen expertise het probleem benadert, alle componenten aan elkaar worden gerelateerd.

The Value

Kenter vroeg Bizure te ondersteunen met het inrichten van werkplekken, het professionaliseren van de applicaties via Azure portal en het monitoren van het security management. Het inplannen van de monteurs is één van de bedrijfskritische processen voor Kenter. Als we dat niet kunnen, ligt de organisatie stil en dat heeft grote impact. Als er geen tickets binnenkomen van de business, dan weten we dat het proces goed loopt. Zo niet, dan kijken we direct samen naar mogelijke oorzaken en oplossingen. Een samenwerking van IT en business in optima forma. Kwetsbaarheden die (mogelijk) ontstaan, daar weten we snel op te reageren. Dat is voor Kenter de echte toegevoegde waarde. Dat is de combinatie tussen IT en Modern Service Management.

De organisatie is in zes jaar tijd gegroeid van 90 naar bijna 450 collega’s. Dat betekende automatisch ook dat de IT-afdeling mee moest schalen in stabiliteit en flexibiliteit. De ontwikkelingen in de cloud en ook binnen Azure volgen elkaar in rap tempo op. De verregaande Azure kennis vanuit Bizure is daarmee heel waardevol.

‘’De samenwerking startte met een XLA, waarin niet alleen IT maar ook de beleving centraal staat. Door de jaren heen groeide de samenwerking verder uit. Sinds we ISO 27001 op orde hebben en audit-proof zijn, gebruiken we de secure score als graadmeter. Het is van belang dat de core infrastructuur van de Nederlandse energievoorzieningen veilig is’’. - IT Manager Kenter – Robert-Jan Suurmeijer

The Team

We kennen elkaar inmiddels goed. Soms zijn er incidenten waar snel op gereageerd moet worden. Soms zijn er plannen voor de toekomst. Kenter en Bizure, onderdeel van de TeamValue Group, werken samen op basis van een XLA overeenkomst. Dus niet de standaard SLA waar alleen gekeken wordt naar KPI’s, maar ook de monitoring vanuit de experience, customer feedback en dynamic control centraal staan. Op basis van diverse werkzaamheden hebben we samenwerkingspakketten gemaakt, wat erg fijn en overzichtelijk werkt. Te denken valt aan beleid, procesafspraken, het loggen van incidenten, security issues en het inrichten van procedures die toekomstbestendig zijn.

‘’Het team ziet elkaar echt als sparringpartner en streven samen doelstellingen na. Volgens mij is dat het beste wat je kunt bereiken als IT-partner'’. - IT Manager Kenter – Robert-Jan Suurmeijer

Kenter & Bizure

Kenter is voortgekomen uit Liander en heeft sinds 1 mei 2016 de meetdiensten voor de grootzakelijke markt overgenomen. En anderhalf jaar later de energievoorzieningsdiensten voor grootverbruikers. Het

leveren van een compleet pakket aan energievoorzieningen, meetdiensten en laadoplossingen gebaseerd op de nieuwste inzichten en innovatieve technologieën. Dat is een serieuze aangelegenheid. Om dagelijks meer dan 400 medewerkers vlekkeloos hun werk te kunnen laten doen, moeten systemen goed op elkaar ingespeeld zijn. In Bizure vond Kenter een proactieve IT-partner die naast haar Azure Cloud en Modern Service Management kennis ook aan relatiemanagement blijft werken. Samen zorgen we voor een veilige omgeving en een stabiele en flexibele cloud.

‘’Via een bekende van TeamValue kwamen wij met de beheertak in contact. De voornaamste reden om voor Bizure te kiezen is de uitgebreide cloud en specifieke Azure kennis in combinatie met proactief schakelen en vooruitkijken naar de toekomst." - IT Manager Kenter – Robert-Jan Suurmeijer

Interesse Gewekt?

Meer weten over hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen op het gebied van Modern Service Management en secure software development? Bizure | Een nieuwe manier van IT beheer